Dosarul penal privind retragerea din Rusia de către o bancă din R. Moldova a mai mult de 126 miliarde ruble, trimis de Procuratura Generală de la Moscova în judecată

  • 13 Aprilie 2021 09:58
Dosarul penal privind retragerea din Rusia de către o bancă din R. Moldova a mai mult de 126 miliarde ruble, trimis de Procuratura Generală de la Moscova în judecată

Procuratura Generală de la Moscova a trimis în instanță dosarul penal privind retragerea din Rusia de către banca din R. Moldova, Moldindconbank S. A, a mai mult de 126 miliarde ruble. Acest lucru a fost raportat jurnaliștilor vineri de serviciul de presă al Procuraturii Generale, informează Tass, citată de Ziarul de Gardă.

„Procuratura Generală a aprobat un rechizitoriu într-un dosar penal împotriva lui Alexander Korkin, Alexey Sobolev, Lev Pakhomov, Rinat Yusupov și Viner Sharipova. Aceștia sunt acuzați că au efectuat tranzacții valutare pentru a transfera fonduri în valută străină în conturile nerezidenților, utilizând documente falsificate ca parte a unei infracțiuni. Cazul penal a fost trimis la Curtea Tverskoy din Moscova”, se arată în mesaj, potrivit sursei citate.

Potrivit anchetei, în iunie 2013 la Moscova și Chișinău, proprietarul Moldinkonbank, Veaceslav Platon, împreună cu antreprenorii Vladimir Plahotniuc și Alexander Korkin, au creat o comunitate criminală pentru a retrage banii în valută din Rusia. A fost inclus și Oleg Kuzmin, directorul Trezoreriei Moldindkonbank, proprietarul Evropeisky Express Bank, coproprietari ai OJSC AKB Russian Land Bank, OJSC Bank Zapadny, o sucursală a OJSC KKB Kreditbank – Creditinvest, Alexander Grigoriev și Beslan Bulguchev, șefi ai cestei bănci Rinat Yusupov și Viner Sharipov, precum și Alexei Sobolev și Lev Pakhomov.

Citiți continuarea pe ZdG.MD

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău