Dosarul penal pe numele șoferului care ar fi provocat accidentul în care a fost implicat automobilul în care se afla Igor Dodon, transmis instanței de judecată

  • 27 Noiembrie 2018 13:12
Dosarul penal pe numele șoferului care ar fi provocat accidentul în care a fost implicat automobilul în care se afla Igor Dodon, transmis instanței de judecată

Dosarul penal pe numele șoferului întreprinderii "Avicola-Floreni", implicat în accidentul cu cortegiul prezidențial, a fost transmis în judecată.

Potrivit agenției INFOTAG, despre aceasta a comunicat procurorul Valeriu Bodiu. „Șoferul are statut de acuzat. El și-a recunoscut vina", a declarat procurorul.

Potrivit lui, dosarul a fost intentat în baza articolului 264 al Codului Penal "încălcarea regulilor de circulație și de exploatare a mijloacelor de transport, care a cauzat vătămări corporale medii". 

Accidentul a avut loc în ziua de 9 septembrie, pe traseul Strășeni - Călărași. în urma coliziunii camionului cu mașina prezidențială, aceasta s-a răsturnat. Igor Dodon și mama sa au fost ușor răniți în accident. În mașină se mai aflau un ofițer de securitate și fiul președintelui.

Președintele Igor Dodon a calificat accidentul drept unul straniu, dar a spus că este necesară efectuarea unei investigații, însă nu intenționează să facă nici o plângere.

În același timp, deputații socialiști sunt convinși că asupra șefului statului a fost efectuată o tentativă de omor. Ei au discutat intens acest subiect pe rețelele sociale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău