Dosarul penal deschis unui fost șef interimar al Postului vamal Chișinău a ajuns pe masa judecătorilor

  • 10 Aprilie 15:48
Dosarul penal deschis unui fost șef interimar al Postului vamal Chișinău a ajuns pe masa judecătorilor

Dosarul în care un fost șef interimar al Postului vamal Chișinău este învinuit de trafic de influență și corupere activă a fost transmis în judecată, după ce procuirorii anticorupție au finalizat urmărirea penală. Cauza a fost pornită de CNA în anul 2022 și vizează acțiunile învinuitei, manifestate prin pretinderea sistematică de mijloace financiare pentru influențarea unor decizii.

Potrivit probelor administrate, învinuita, în octombrie 2022, deținând funcția de șef interimar al Postului vamal Chișinău 1 al Serviciului Vamal a primit de la un broker vamal suma de 6000 de dolari pentru a influența inspectorul vamal în gestiunea căruia se afla declarația vamală a unui agent economic ca să faciliteze importul de mărfuri de către agentul economic, fără achitarea taxelor în mărimea corespunzătoare. 

Învinuita nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Centrul Național Anticorupție informează că investigațiile financiare paralele au fost efectuate în comun cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA.

Dacă va fi găsită VINOVATĂ de comiterea infracțiunilor de trafic de influență și corupere activă, aceasta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 150 000 la 200 000 lei sau cu închisoare de la 2 la 7 ani (în cazul art.326 alin.(2) lit.d) din Codul penal) și închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 100 000 la 200 000 lei în cazul (art.325 alin.(1) din Codul penal).

 

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău