Dosarul „Parcărilor cu plată” | Dorin Chirtoacă acuză judecătorul și procurorul că ar încerca să ascundă adevărul

  • 06 Iunie 2018 19:57
Dosarul „Parcărilor cu plată” | Dorin Chirtoacă acuză judecătorul și procurorul că ar încerca să ascundă adevărul

O nouă ședință de judecată în dosarul „Parcărilor cu plată”, în care este cercetat fostul primar al capitalei Dorin Chirtoacă, a avut loc miercuri, 6 iunie, la judecătoria Chișinău.

Dorin Chirtoacă, a cerut recuzarea magistratului Alexandru Negru care examinează dosarul său, pe motiv că nu l-a lăsat să pună întrebări martorilor audiați în ședință. Cererea a fost, însă respinsă.

Dorin Chirtoacă susține că judecătorul a omis intenționat întrebarea sa, către omul de afaceri Alexandr Pincevschi, pe care l-a întrebat, în cadrul audierilor, dacă a discutat vreodată cu el ca să-i dea cele 26% din afacerea cu parcările cu plată, așa cum scrie în rechizitoriul procurorului.

“Este un tandem între procuror și judecător de a ascunde aflarea adevărului”, a acuzat Chirtoacă.

„Această învinuire-cheie am vrea s-o concerizăm de la Pincevschi Alexandru, care fost de la bun început în chestiunea cu parcările cu plată. Și l-am întrebat în față: domnule, mi-ai dat sau nu mi-ai dat? Dumnealui a spus: nu am avut niciodată întâlnire cu tine, cu ne-am văzut, nu am discutat, prin urmare nici nu am avut de unde să-și dau. Întreb: domnule, clar da sau nu? Judecătorul și procurorul nu permit să punem întrebarea. Este evident dumnealor nu vor să lămurim lucrurile. Vor să incrimineze și să condamne pe nedrept. Iar lucrurl asta eu l-am înțeles tare demult.”

Pe de altă parte, procurorul Dumitru Robu susține că declarațiile omului de afaceri Alexandr Pincevshi „sunt concludente pentru cauza penală și demonstrează bănuiala rezonabilă în privința lui Dorin Chirtoacă”.

„Declarațiile domnului Pincevschi sunt concludente pentru cauza penală și demonstrează bănuiala rezonabilă în privința lui Dorin Chirtoacă”.

Astăzi s-a încheiat audierea omului de afaceri Alexandr Pincevshi care este martor în dosarul fostului primar de Chișinău. Următoarea ședință de judecată în dosarul Chirtoacă va avea loc săptămâna viitoare. Atunci va fi audiat viceprimarul Nistor Grozavu.

Amintim că Dorin Chirtoacă, este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de trafic de influență și corupere pasivă. În același dosar, Igor Gamrețchi – fost șef al direcției transport, a fost condamnat cu suspendare, iar viceprimarul Nistor Grozavu, este cercetat în stare de libertate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău