Dosarul Panama: Baza de date este publicată pe internet

  • 10 Mai 2016 09:07
Dosarul Panama: Baza de date este publicată pe internet

Organizația Internațională a Jurnaliștilor de investigație a publicat pe internet o bază de date cu peste 200.000 de nume de companii și de persoane descoperite în dosarele Panama.

Dezvăluirea documentelor firmei panameze de avocatură Mossack Fonsecala a provocat deja un enorm scandal de evaziune fiscală la nivel mondial.

Legăturile cu firme care ascund bani pentru a scăpa de taxe au dus la demisia premierului Islandei și i-au pus în poziții stânjenitoare pe premierul britanic, pe președinții Rusiei, Ucrainei sau Argentinei, precum și pe mulți sportivi sau artiști renumiți.

Potrivit jurnaliștilor de la RISE Moldova, mai multe persoane, inclusiv politicieni din Republica Moldova ar avea, de asemenea, afaceri înregistrate în companii offshore.

O investigație a reporterilor  RISE Moldova, care a analizat documente din dosarul Panama Papers, publicată săptămâna trecută, arăta că interesele familiei fostului președinte Vladimir Voronin și ale prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, au fost reprezentate, prin interpuși, în compania offshore prin care a fost controlat postul de televiziune NIT.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău