Dosarul mitei de jumătate de milion de lei, cerută de un ofițer de poliție și complicii săi pentru rezolvarea unui dosar, a fost transmis în judecată

  • 03 August 2022 11:29
Dosarul mitei de jumătate de milion de lei, cerută de un ofițer de poliție și complicii săi pentru rezolvarea unui dosar, a fost transmis în judecată

Un angajat al Inspectoratului de Poliției Botanică și complicii săi, învinuiți de trafic de influență în dosarul mitei de jumătate de milion de lei, cerută pentru rezolvarea unui dosar, inițiat pentru comercializarea de droguri, vor compărea în fața magistraților. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au finalizat urmărirea penală și au expediat cauza penală în instanța de judecată, pentru examinare în fond a acțiunilor învinuiților.

Amintim că, în mai 2022, urmare a acțiunilor de urmărire penală și de investigație desfășurate, ofițerii CNA și SIS, sub conducerea procurorilor anticorupție, au reținut trei persoane, bănuite de comiterea infracțiunii de trafic de influență în proporții deosebit de mari. Cei trei, printre care un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Botanica, ar fi primit, prin estorcare, suma de jumătate de milion de lei de la un bărbat, reținut anterior pentru trafic de substanțe narcotice.

Potrivit datelor anchetei, banii ar fi fost transmiși pentru rezolvarea dosarului și coruperea persoanelor publice din cadrul organului de urmărire penală, în gestiunea căruia se afla cauza.

Inițial, în privința celor trei persoane reținute a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest preventiv. Ulterior, în privința unui dintre învinuiți, care a colaborat cu ancheta, a fost aplicată o măsură preventivă non-privativă de libertate, pe când în privința celorlalți doi învinuiți, a fost aplicat arestul preventiv pe un termen de 30 zile.

Totodată, la demersul procurorilor anticorupție, cu autorizarea judecătorului de instrucție, în vederea reparării prejudiciului cauzat prin infracțiune, precum și în vederea eventualei confiscări speciale, a fost aplicat sechestru pe mijlocul de transport, ce îi aparține unuia dintre învinuiți. La fel, a fost aplicat sechestru asupra mijloacelor bănești, depistate și ridicate în cadrul  percheziției efectuate la domiciliul unuia dintre învinuiți, în sumă totală de 8901,23 lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău