Dosarul magistratei Olesea Țurcan, acuzată că ar fi pronunțat o decizie ilegală care l-ar fi favorizat pe Veaceslav Platon, a fost trimis în judecată

  • 23 Mai 2022 14:51
Dosarul magistratei Olesea Țurcan, acuzată că ar fi pronunțat o decizie ilegală care l-ar fi favorizat pe Veaceslav Platon, a fost trimis în judecată

Procuratura Anticorupție anunță că dosarul magistratei Olesea Țurcan, acuzată că ar fi pronunțat o decizie ilegală care l-ar fi favorizat pe Veaceslav Platon, a fost expediat în judecată pe 20 mai curent.

Potrivit comunicatului Procuraturii, judecătorul este învinuit de procurori că, în perioada când activa în cadrul Judecătoriei Chișinău, Sediul Râșcani, contrar dispozițiilor legale și practicii judiciare similare în domeniu, la 6 noiembrie 2020, a pronunțat și semnat cu bună-știință o încheiere ilegală care ia forma unui act de dispoziție judecătoresc.

Potrivit actului de învinuire, magistratului vizat i se incriminează faptul că, prin emiterea încheierii din 06 noiembrie 2020 a dispus suspendarea executării unor hotărârii a Comisiei Naționale a Pieței Financiare cu privire la unele măsuri față de acționarii societății SA „Moldasig” și instituirea administrării speciale provizorie ca organ executiv unipersonal al acestei companii, respectiv dispunând totodată exercitarea de către o companie de audit desemnată a atribuțiilor Consiliului societății de asigurări nominalizată.

Astfel, prin emiterea încheierii din 06 noiembrie 2020, judecătorul, în mod voalat, s-a expus asupra fondului cauzei civile, prin care s-a solicitat anularea actelor administrative individuale ale Comisiei Naționale a Pieței Financiare în raport cu o companie privată și alte persoane juridice vizate.

„Menționăm că, în procesul audierii pe marginea circumstanțelor cazului investigat, magistratul în cauză, a pledat nevinovat. Subsecvent, remarcăm că, la această etapă a procesului penal, în privința magistratului în speță, nu a fost aplicată nici o măsură procesuală de constrângere. Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă”, se menționează în comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău