Dosarul „interceptărilor ilegale” a fost trimis în instanța de judecată

  • 22 Octombrie 2021 09:43
Dosarul „interceptărilor ilegale” a fost trimis în instanța de judecată

Procuratura Anticorupție a transmis în instanța de judecată dosarul penal privind „filarea și interceptarea ilegală a reprezentanților opoziției, activiștilor civici și jurnaliștilor”.

În dosar sunt acuzați 5 foști angajați ai poliției din cadrul fostei Direcții nr.5 a Inspectoratului Național de Investigații, printre care și fostul șef al acestei direcții.

Concomitent, procurorii anticorupție continuă investigațiile, într-o cauză penală cu privire și la alte persoane suspectate că ar fi acționat în complicitate cu ex-polițiștii deferiți justiției, mai anunță Procuratura Generală.

Interceptările au vizat mai mulți politicieni, reprezentanți ai societății civile, jurnaliști și persoane publice, în perioada 2017-2019, în timpul regimului Plahotniuc. Acest caz a fost descoperit în cadrul unei investigații jurnalistice, în total fiind interceptate telefoanele a 27 de persoane, în dosare penale instrumentate de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

În 2019, procurorul general interimar de atunci Dumitru Robu a dispus pornirea a trei cauze penale în privința interceptărilor ilegale, însă în primăvara anului 2020, Procuratura Anticorupție i-a scos de sub urmărire penală pe cei trei procurori PCCOCS, pe motiv că expirase termenul de șase luni prevăzut pentru înaintarea învinuirii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău