Dosarul grădinițelor: Există copii care au ajuns în spital cu intoxicații

  • 24 Noiembrie 2016 14:41
Dosarul grădinițelor: Există copii care au ajuns în spital cu intoxicații

Cel puțin 23 de persoane, funcționari publici și agenți economici, sunt bănuite de trucarea licitațiilor pentru aprovizionarea cu produse alimentare a școlilor și grădinițelor din Chișinău. Declarațiile au fost făcute de către șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, în cadrul unui briefing, transmite IPN.

Potrivit omului legii, nouă dintre cei ajunși în custodia CNA sunt funcționari publici, iar ceilalți sunt reprezentanți ai agenților economici. Morari a precizat că investigațiile au pornit în martie 2016 pe faptul trucării licitațiilor publice, însă ulterior au fost pornite 30 de dosare penale pentru abuz de serviciu, corupere pasivă, trafic de influență și depășirea atribuțiilor de serviciu. Potrivit procurorului, funcționarii luau mite de circa 10 mii de lei pentru aranjarea unei licitații.

Bogdan Zumbreanu, șeful Departamentului urmărire penală din cadrul CNA, a comunicat în cadrul briefingului că au fost efectuate 46 de percheziții în birourile și la domiciliile celor bănuiți. O suspectă chiar a încercat în timpul percheziției să distrugă probele.

Zumbreanu a spus că inițial au vrut să comunice numele celor bănuiți, însă s-a decis să le fie ascunsă identitatea din motive de securitate: „Sunt copii care au ajuns în spital cu intoxicații. Unii părinți ar putea să se răzbune”. Omul legi a  adăugat că deține înregistrările convorbirilor telefonice dintre funcționarii publici și agenții economici, care arată că aceștia știau că pentru copii vor fi livrate produse alimentare alterate sau cu termenul expirat, iar în depozitul unui agent economic implicat în licitații au fost depistate produse alterate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:0,51 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău