Dosarul „fraudei bancare” | Încă 30 de zile de arest pentru Dorin Drăguțanu

  • 30 Martie 17:40
Dosarul „fraudei bancare” | Încă 30 de zile de arest pentru Dorin Drăguțanu

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a admis în mod integral demersul procurorilor, prelungind cu încă 30 de zile, mandatul de arestare preventivă pe numele fostului guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, dar și a unui actual șef de direcție al instituției. De asemenea, a fost prelungit cu încă o lună și termenul de deținere în arest la domiciliu al fostului viceguvernator.

Aceasta după ce Procuratura Anticorupție a solicitat astăzi prelungirea măsurilor preventive în privința unor foști și actuali factori de decizie din cadrul Băncii Naționale a Moldovei, învinuiți în dosarul „fraudei bancare”.  Tot astăzi, megistrații au respins recursul avocatului unui șef de departament din cadrul BNM, fiind menținut arestul acestuia, se arată într-un comunicat al Procuraturii. 

Fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, a fost plasat în arest preventiv pe 6 martie pentru 30 de zile.

Amintim că Procuratura Anticorupție a desfășurat, pe 5 martie, mai multe acțiuni de urmărire penală la sediul Băncii Naționale a Moldovei.

Acțiunile procesual-penale au avut loc în contextul investigării dosarului privind frauda bancară și s-au soldat cu reținerea preventivă a 3 persoane, printre care: un actual și un fost viceguvernator, precum și un șef de direcție de la BNM. Este vorba de viceguvernatorii Ion Sturzu și Aureliu Cincilei, fostul șef al Băncii centrale Dorin Drăguțanu și de fosta sa adjunctă Emma Tăbârță. Aceștia sunt bănuți de participare la escrocherie și spălare de bani, ambele infracțiuni comise în proporții deosebit de mari.

Tot în cadrul acestei cauze, procurorii i-au înaintat învinuirea și fostului guvernator al BNM.

Măsurile întreprinse astăzi au fost condiționate de rezultatele obținute în urma unui șir de acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, analiza unui spectru larg de documentație financiară și juridică, pentru viitor fiind preconizate și alte acțiuni de urmărire penală care vor viza și alte persoane publice și cu funcții de demnitate publică implicate în frauda bancară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10
Cer fragmentat
Umiditate:81 %
Vint:3,6 m/s
Wed
13
Thu
16
Fri
21
Sat
21
Sun
19

Curs oficial BNM 02 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4695 -0.1356
USD 17.5346 -0.0776
RON 4.0190 -0.0275
UAH 0.6542 -0.0015
RUB 0.2518 0.0023
Arhivă Radio Chișinău