Dosarul FILAT: Procurorul Adriana Bețișor a respins toți martorii apărării

  • 13 Aprilie 2016 14:07
Dosarul FILAT: Procurorul Adriana Bețișor a respins toți martorii apărării

O nouă ședință în dosarul fostului premier Vladimir Filat a avut loc astăzi când apărarea a prezentat lista martorilor care ar urma să fie audiați.

 Printre martorii apărării se numără și fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, a anunțat  avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa. În timp ce procurorul Adriana Bețișor susține că martorii apărării nu ar avea nicio legătură cu procesul, Igor Popa acuză procurorii de atitudine tendențioasă și manipulare a opiniei publice.

La finalul ședinței de astăzi, procurorul Adriana Bețișor a declarat că mulți dintre cei 30 martori ai apărării nu ar avea tangență cu acest proces și a acuzat apărarea lui Vlad Filat că ar încerca să tergiverseze procesul de judecată.

”Pot trage o concluzie că să mai inviți 30 de oameni și să mai audiezi 30 de oameni care practic nu confirmă nimic și nu au nicio tangență cu obiectul învinuirii, nu este altceva decât o tergiversare neîntemeiată a acestei cauze. Vezi cei care au semnat anumite acte, pe aceia îi inviți”, a declarat Adriana Bețișor.

Avocatul lui Vlad Filat, Igor Popa, a declarat, la rândul său, că procurorul Adriana Bețișor a cerut respingerea tuturor celor peste 30 de martori ai apărării. Potrivit lui Igor Popa, în cazul în care lista va fi respinsă avocatul se va adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

”Neadmiterea din partea instanțelor naționale a audierii martorilor apărării, reprezintă o violare a dreptului la un proces echitabil a lui Vlad Filat. Procurorul încearcă să manipuleze opinia publică, încalcă principiul prezumției nevinovăției, dar și caracterul secret al procesului, cerut de ea însăși. Toți martorii apărării au tangență cu circumstanțele acestei cauze” a comentat avocatul Igor Popa.

Igor Popa nu a precizat cine sunt martorii apărării, dar a asigurat că aceștia au tangență cu procesul.
El a cerut recuzarea procurorului Adriana Bețișor pe care o acuză de atitudine tendențioasă.
Amintim că ieri avocatul fostului premier, Igor Popa,  a declarat  că probele aduse de procurori nu îl încriminează pe Vlad Filat, ci mai degrabă pe unii dintre martorii ai acuzării.

Instanța urmează să se pronunțe asupra cererii procurorului Adriana Bețișor vineri, 15 aprilie.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău