Dosarul Filat: Cine urmează să fie audiat astăzi

  • 31 Martie 2016 13:58
Dosarul Filat: Cine urmează să fie audiat astăzi

O nouă ședință de judecată în dosarul fostului premier Vlad Filat se va desfășura astăzi la judecătoria Buiucani a municipiului Chișinău, după ce pe 30 martie instanța a audiat cinci martori ai acuzării.

O nouă ședință de judecată în dosarul fostului premier, Vlad Filat, are loc astăzi la Judecătoria Buiucani din capitală, după ce ieri instanța a audiat cinci martori ai acuzării. Astăzi în fața completului de judecată urmează să compară mai mulți foști șefi și membri ai Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, dar și administratori de întreprinderi private, care ar avea tangențe cu devalizarea BEM, a Băncii de Economii și Unibank. Vlad Filat se declară nevinovat și susține că dosarul său este unul politic.

Astăzi în fața instanței urmează să depună mărturie opt persoane din partea acuzării. Primul martor citat a fost unul dintre foștii șefi ai Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Viorel Bârcă, după care au fost audiați Octavian Finco și Ion Cojocaru. Amintim că Bârcă a fost cercetat alături de Ilan Shor în dosarul inițiat de CNA și Procuratura Anticorupție, fiind învinuiți de încălcarea regulilor de creditare în urma acordării creditelor neperformante de la Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Cel de-al patrulea martor este Iurie Stratan, fostul director general al Institutului de proiectări tehnologice „Ipteh”. Cei patru au părăsit sediul Judecătoriei Buiucani fără a face vreo declarație pentru presă.

Ieri, procurorul Adriana Bețișor menționa că martorii au făcut declarații care ar confirma învinuirile aduse liderului PLDM, în proces urmând a fi audiate peste 30 de persoane, martori ai acuzării.

De cealaltă parte, avocatul apărării, Igor Popa, susține că în urma audierilor martorii sunt cei care trebuie puși sub acuzare, pentru că declarațiile lor nu îl încriminează pe Vlad Filat, ci pe ei înșiși. Depozițiile acestora ar demonstra, potrivit avocatului, că beneficiarul final al unor sume de bani ar fi devenit mai degrabă, prin intermediul unor scheme ilegale, fostul președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii, Ilan Shor.

Apărarea susține în continuare că procesul în care este judecat Vlad Filat este unul inechitabil și a solicitat din nou ca ședințele de judecată să fie publice, după ce zilele trecute instanța a prelungit cu încă 30 de zile mandatul de arest pe numele lui Filat, procurorii invocând drept motiv postările din ultima vreme de pe pagina de facebook a liderului PLDM.

Vlad Filat, care se declară nevinovat, este acuzat de trafic de influență și luare de mită.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău