Dosarul Direcției 5 | Polițistul de frontieră a fost eliberat din închisoare (Anticoruptie)

  • 26 August 2021 10:01
Dosarul Direcției 5 | Polițistul de frontieră a fost eliberat din închisoare (Anticoruptie)

Polițistul de frontieră, Ion Cojocaru, arestat în dosarul fostei Direcții 5 din cadrul Inspectoratului Național de Investigații al Inspectoratului General al Poliției, a fost eliberat miercuri din Penitenciarul 13. El a fost arestat pe 5 iulie împreună cu finul lui Vladimir Plahotniuc, Dorin Damir, și șeful Inspectoratului de Poliție al municipiului Bălți, Valeriu Cojocaru. Ulterior, în același dosar a fost arestat și fostul șef al Inspectoratului General al Poliției, Alexandru Pânzari, informează Anticoruptie.md.

Potrivit sursei citate, procurorul de caz Dumitru Răileanu susține că viața lui Ion Cojocaru era în pericol în penitenciar. Acum Cojocaru are interdicția să părăsească Republica Moldova. El ar fi colaborat cu procurorii pe parcursul anchetei în vederea stabilirii anumitor circumstanțe din dosar.

„A fost eliberat din cauza riscurilor ce planau asupra vieții lui. El a făcut niște declarații foarte importante pentru organul de urmărire penală”, și-a motivat procurorul demersul. 

Ion Cojocaru ar fi finul de cununie al lui Valeriu Cojocari, actual șef al Inspectoratului de Poliție Bălți și fost șef al Direcției nr. 5. Dintre cei arestați în acest dosar au rămas în închisoare Dorin Damir și Valeriu Cojocaru. Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, l-au eliberat miercuri după-amiază din penitenciar pe Alexandru Pânzari și i-au dat 30 de zile de arest la domiciliu.

Dorin Damir și Valeriu Cojocaru au fost reținuți la începutul lunii iulie. Valeriu Cojocaru l-ar fi angajat fictiv pe Damir în calitate de agent sub acoperire, fiindu-i oferită o altă identitate. Dorin Damir s-ar fi folosit de cea de-a doua identitate la trecerea frontierei.

Procurorii au intentat în acest caz un dosar penal pe cinci capete de acuzare: abuz în se

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău