Dosarul DIASPORA contra CEC | Încă o amânare, seara târziu, după ce un avocat s-a simțit rău

  • 01 Decembrie 2016 08:03
Dosarul DIASPORA contra CEC | Încă o amânare, seara târziu, după ce un avocat s-a simțit rău

Ședința de judecată în dosarul inițiat de un grup de cetățeni din diaspora împotriva statului Republica Moldova pentru că le-a fost încălcat dreptul la vot s-a încheiat aseară cu o nouă amânare. Magistrații au încheiat ședința subit, miercuri seara, pentru că unul dintre avocați s-a simțit rău.

Apărătorii alegătorilor din diaspora au cerut recuzarea judecătoarei Djeta Chistol, acuzând-o că ar fi de partea Comisiei Electorale Centrale, solicitare care însă a fost respinsă, transmite ProTV Chișinău.

Cele 137 de contestații au fost depuse de moldovenii din diaspora care nu au reușit să voteze în turul doi la prezidențiale, precizează sursa citată.

Amintim că, potrivit legislației, Curtea Constituțională trebuia să se pronunțe asupra alegerilor la 10 zile după ce Comisia Electorală a prezentat procesul-verbal de totalizare a scrutinului prezidențial, adică până ieri, pe 30 noiembrie.

Pe de altă parte, Curtea a explicat într-un comunicat că va emite o decizie de validare sau invalidare a alegerilor doar după epuizarea tuturor contestațiilor în instanțele de judecată.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău