Dosarul Colectiv | Prima decizie pronunțată, după patru ani de la tragedie. Pedepsele cerute de procurori

  • 09 Decembrie 2019 09:07
Dosarul Colectiv | Prima decizie pronunțată, după patru ani de la tragedie. Pedepsele cerute de procurori

Magistrații Tribunalului București vor pronunța, luni, a o decizie în dosarul Colectiv. Soluția nu va fi definitivă. În ultimul cuvânt, cei doi angajați ISU au cerut achitarea spunând că nu au nicio legătură cu faptele de care sunt acuzați. La fel a procedat și fostul primar Cristian Popescu Piedone.

Magistrații au stabilit pronunțarea în dosarul Colectiv pentru luni, 9 decembrie. Decizia nu va fi definitivă. 

Procurorii au cerut pedeapsă cu închisoarea orientată spre maxim pentru Antonina Radu și Petrică George Matei, angajații ISU care ar fi ignorat, la verificări, neregulile din clubul Colectiv.

Pedeapsa pentru faptele de care sunt acuzați (abuz în serviciu, uzurpare de calități oficiale și exercitare necorespunzătoare a sarcinilor de serviciu) poate ajunge la 14 ani închisoare. 

Pedeapsă cu executarea au cerut procurorii și pentru fostul primar Cristian Piedone (15 ani) și pentru cei trei patroni ai Clubului Colectiv (peste 10 ani pentru fiecare).

În ultimul cuvânt, cei doi angajați ISU, inculpați în dosarul Colectiv, Antonina Radu și Petrică George Matei, au cerut instanței achitarea.

În 30 octombrie 2019, s-au împlinit 4 ani de la tragedia din clubul bucureștean Colectiv. În urma incendiului, au murit la fața locului 26 de persoane, iar apoi mulți dintre răniții internați, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care și-au pierdut viața în urma tragediei erau artiști, fotografi, jurnaliști, olimpici și studenți. Ulterior, la un și 9 luni după tragedie, un alt tânăr a murit, ridicând bilanțul total la 65.

De asemenea, zeci de persoane încă se află sub tratament pentru a-și îngriji rănile.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău