Dosarul „Colectiv” din România | Judecătorul care se ocupa de caz a depus cerere de pensionare

  • 23 Iulie 2018 12:32
Dosarul „Colectiv” din România | Judecătorul care se ocupa de caz a depus cerere de pensionare

Mihail Valeriu Terceanu, judecătorul de la Tribunalul București care se ocupă de dosarul „Colectiv”, a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii eliberarea din funcție prin pensionare.

Plenul CSM va lua marți în discuție cererea de pensionare depusă de Mihail Terceanu.

Dacă CSM va admite cererea de pensionare a lui Terceanu, dosarul ”Colectiv” va fi repartizat unui alt judecător de la Tribunalul București, iar procesul ar putea fi reluat de la zero.

Incendiul din clubul „Colectiv” din București a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club, în timpul unui concert. 

Conform datelor existente (cercetările se află în curs), focul a fost provocat de către artificiile folosite în timpul concertului, artificii care au dus la aprinderea buretelui poliuretanic (ușor inflamabil) folosit pentru antifonare de pe un stâlp al clădirii. 

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul „Colectiv” au decedat un număr de 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău