Dosarul Cazinourilor | Directorul adjunct al Camerei de Licențiere va sta în arest 30 de zile

  • 24 Octombrie 2016 22:18
Dosarul Cazinourilor | Directorul adjunct al Camerei de Licențiere va sta în arest 30 de zile

Judecătoria Sectorului Buiucani a emis astăzi, pe 24 octombrie, un mandat de arest preventiv pe numele directorului adjunct al Camerei de Licențiere, Eduard Hadei. Acesta ar urma să-și petreacă următoarele 30 de zile în Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Un mandat similar a fost emis și pe numele șefei unei direcții din cadrul aceleiași instituții, care se va sta în arest în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

 

Amintim că cinci persoane din conducerea Camerei de Licențiere au fost reținute sâmbătă, ca urmare a unor percheziții desfășurate de ofițerii CNA și procurorii Anticorupție. Funcționarii sunt bănuiți de fraudarea sistemului e-Licențiere, prin introducerea informațiilor eronate despre eliberarea, reperfectarea sau prelungirea licențelor pentru patronii de cazinouri sau săli de jocuri de noroc.

Drept urmare, Bugetul de Stat ar fi fost prejudiciat cu cel puțin 15 milioane de lei.

Ministerul Economiei a suspendat întreaga conducere a Camerei de Licențiere și a numit un administrator provizoriu, iar poliția a sigilat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, peste 150 de cazinouri din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău