Dosarul BEM: CSM respinge sesizarea Procuraturii

  • 07 Iunie 2016 12:05
Dosarul BEM: CSM respinge sesizarea Procuraturii

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a respins sesizarea procuraturii privind deschiderea unui dosar penal pe numele unui judecător implicat în cazul BEM, anunță Procuratura Generală.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii, în luna martie 2016, respectivul magistrat a respins demersul Procuraturii Anticorupție privind reținerea pentru 30 de zile a fostului Președinte al Comitetului de creditare ai BC “Banca de Economii” SA și a dispus eliberarea inculpatului din sala de judecată, chiar dacă termenul de arest preventiv, aplicat anterior în privința acestuia, nu expiraseră.

Procuratura Anticorupție trimisese în judecată al zecelea dosar de învinuire a fostului Președinte al Comitetului de creditare al BEM, acuzat că, împreună cu alți patru foști membri ai Comitetului au acordat credite neperformante în sumă de 244 milioane lei. Încheierea judecătorului a fost contestată de procurori la Curtea de Apel Chișinău, care a apreciat drept ilegală soluția adoptată de instanța de fond, care a omis să-și argumenteze poziția în fapt și în drept.

În ultimii doi ani, CSM a respins nouă demersuri ale Procurorului General privind pornirea urmăririi penale în privința judecătorilor care au pronunțat cu bună-știință decizii contrare legii, anunță Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

Săptămâna trecută, CSM a permis, însă, urmărirea penală în cazul judecătoarei Domnica Manole, care a dispus organizarea unui referendum inițiat de Platforma DA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău