Dosarul ambulanțelor | Directorul Centrului Național de Medicină Urgentă, reținut de CNA

  • 15 Octombrie 2019 17:15
Dosarul ambulanțelor | Directorul Centrului Național de Medicină Urgentă, reținut de CNA

Boris Golovin, directorul Centrului Naționale de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție.

Directorul Centrului Național de Medicină Urgentă, fostul deputat democrat, Boris Golovin, a fost reținut de către ofițerii Centrului Național Anticorupție (CNA) pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru Radio Chișinău de purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

El este vizat în așa-zisul dosar al ambulanțelor, pornit pentru abuz în serviciu. Procurorii anticorupție cercetează modul în care au fost organizate licitațiile pentru cumpărarea a 69 de ambulanțe, precum și presupusa favorizare a unor agenți economici în procesul achizițiilor publice. 

Anchetatorii examinează implicarea actualului director al Centrului și a unuia dintre adjuncții săi în returnarea către agentul economic câștigător al licitației a unei sume de peste 2 milioane de lei.

Acești bani ar fi constituit penalitățile, aplicate companiei pentru multiplele nereguli, admise în procesul de executare a contractului, dar care nu au mai rămas în conturi pentru că, în urma unei indicații, ar fi fost restituiți.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău