Dosarul „Antifa” va fi examinat de magistrați

  • 30 Aprilie 2015 17:55
Dosarul „Antifa” va fi examinat de magistrați

Procuratura Generală anunță că a transmis în judecată cauza penală în privința a trei membri ai grupări extremiste „Antifa”, bănuiți că în anul 2014 pregăteau organizarea unor dezordini în masă în timpul alegerilor parlamentare.

Potrivit procurorilor, membrii grupării urmăreau scopul împiedicării desfășurării normale a scrutinului electoral și destabilizarea situației imediat după pronunțarea rezultatelor votării, prin organizarea și conducerea unor dezordini în masă, însoțite de pogromuri, distrugeri de bunuri și opunere de rezistență violentă autorităților.

În urma percheziții efectuate la domiciliile unor activiști „Antifa”, în noiembrie 2014, au fost descoperite arme și muniții, pistoale, grenade, cutii de trotil, măști, uniforme militare și sume mari de bani.

În cadrul cauzei penale unul dintre activiștii grupării este învinuit și de trafic de influență, deoarece ar fi promis concubinei unui atacator în jaful de la METRO, din luna mai 2014, să mușamalizeze dosarul în privința acestuia. De asemenea, doi dintre inculpați sunt învinuiți că în primăvara anului 2012 au împiedicat desfășurarea demonstrației pașnice consacrate aniversării a 94-a de la Unirea Basarabiei cu România, organizate de un grup de inițiativă, opunând rezistență colaboratorilor de poliție veniți pentru asigurarea ordinii publice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău