Dosarele lui Constantin Grigoriță împotriva președinției și a lui Igor Dodon au fost comasate

  • 12 Februarie 2018 15:34
Dosarele lui Constantin Grigoriță împotriva președinției și a lui Igor Dodon au fost comasate

După mai multe amânări, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a decis comasarea dosarelor fotojurnalistului Constantin Grigoriță privind îngrădirea accesului la informație contra lui Igor Dodon și contra Aparatului Președintelui Republicii Moldova. Decizia vine după ce examinarea în fond a cauzei a fost amânată de patru ori. Conform deciziei semnată de președinta ședinței, judecătoarea Speranța Clima, posibilitatea de conexare și examinare în aceeași procedură a dosarelor este ”oportună datorită faptului că necesită aplicarea aceleiași proceduri de soluționare, implică participarea acelorași părți, au la bază aceleași probe, iar conexarea lor va contribui la examinarea rapidă și justă a litigiilor.”

Fotojurnalistul Constantin Grigoriță, care este și membru al Asociației Presei Independente (API), a depus plângere împotriva Președintelui în luna iulie 2017, atunci când i-a fost îngrădit accesul la o conferință de presă susținută de șeful statului.

”Sperăm că justiția își va face meseria corect și va obliga Președinția să ofere acces la informații și la evenimente tuturor contribuabililor la bugetul acestui stat, fără discriminări, excepții sau selecții”, a precizat Constantin Grigoriță pentru API. ”Instanța a acceptat demersul nostru urmând a fi examinată chestiunea conexării dosarelor. Așteptăm să fim citați pentru următoarea ședință”, a explicat avocatul lui Grigoriță, Vitalie Zama.

În vara anului 2017, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la câteva zile după o întâlnire a lui Igor Dodon cu șeful regimului separatist de la Tiraspol, Constantin Grigoriță l-a întrebat pe Dodon cum poate să se închine în fața agresorului. De atunci, jurnalistul nu a mai fost lăsat să participe la evenimentele publice cu participarea șefului statului.

Solicitat de jurnaliști, Anatol Ciobanu, avocatul lui Igor Dodon, a declarat că Grigoriță nu a fost lăsat să participe la evenimente din motive ce țin de procedură, invocând lipsa spațiului sau că fotoreporterul nu s-ar fi înregistrat din timp la evenimente.   

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:8,75 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău