DOSAR TRANSNISTREAN | Ion Iovcev: Principalul în viață este ceea ce lași în urma ta. Elevii au fost viața mea (AUDIO, partea a 3-a)

  • 26 Iunie 2022 14:02
0%
00:00:00
00:00:00

Regimul separatist de la Tiraspol a pedepsit școlile cu predare în limba română din regiunea transnistreană pentru toate evenimentele importante din istoria Republicii Moldova, mai ales cele legate de calea noastră europeană, spune directorul Liceului Lucian Blaga din Tiraspol, Ion Iovcev, în prezent consilier al eurodeputatului Eugen Tomac la Parlamentul European.

Toate evenimentele cele mai importante, momentele mai grele prin care am trecut, sunt legate și cu istoria R. Moldova, fiindcă mereu evenimentele legate de R. Moldova se răsfrângeau asupra acestor școli și a Liceului Lucian Blaga. Noi eram și am rămas ostatici. La momentul oportun teroristul ce face? - Șantajează cu acești ostatici”, spune Ion Iovcev, autorul cărții „Ostatic în propria țară. Cartea vieții mele”.

În cadrul ciclului de emisiuni Dosar Transnistrean de la Radio Chișinău, fostul director al Liceului Lucian Blaga din Tiraspol, Ion Iovcev, a mărturisit că elevii pe care i-a educat timp de 30 de ani cât a condus și a apărat școala cu predare în limba română sunt cel mai important lucru din viața sa:

„Principalul în viața unui om este ceea ce lași în urmă, ceea ce ai făcut pentru alți oameni. Nu e partea materială. Partea materială este o deșertăciune, este trecătoare. Împreună cu colegii mei pe parcursul acestor 30 de ani, am făcut un lucru mare - chiar zilele acestea am fost și m-am întâlnit cu elevii din clasele a 12-a și a 9-a, m-au îmbrățișat și am simțit că am lăsat ceva, o urmă… Copilul, elevii aceștia, sunt totul pentru mine, au fost viața mea. Cât de mult am suferit anul acesta cât nu am fost în liceu... Merg în această bisericuță și îmi alin sufletul. Nu pot să ies de acolo”…

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău