Dosar penal pentru o pretinsă contrabandă cu deșeuri de metal destinat Uzinei metalurgice de la Râbnița

  • 13 Mai 2022 17:19
Dosar penal pentru o pretinsă contrabandă cu deșeuri de metal destinat Uzinei metalurgice de la Râbnița

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu Serviciul Vamal, investighează faptul unor pretinse acțiuni ilegale de introducere în țară a deșeurilor de metal, la începutul lunii martie curent, destinate Uzinei metalurgice de la Râbnița.

Dosarul penal a fost pornit în contextul în care de pe teritoriul țării a fost returnat în România un lot de bunuri cu privire la care în documentele vamale de însoțire era indicată fontă brută și fontă oglindă, în lingouri, care de fapt, în urma verificărilor, a fost stabilit că sunt deșeuri și resturi de fontă, importul și prelucrarea cărora necesită autorizația corespunzătoare a instituțiilor responsabile de mediu.
 
Oamenii legii investighează acțiunile prin prisma comiterii faptei de două sau mai multe persoane, cu folosirea situației de serviciu. Pe parcursul investigațiilor, persoanele vizate de acestea beneficiază de prezumția nevinovăției prevăzută de lege, urmând ca publicul să fie informat despre evoluțiile dosarului, în măsura în care informațiile nu ar fi de natură să afecteze buna desfășurare a acțiunilor procesual-penale.
 
„Această declarație de presă a fost emisă urmare a publicațiilor mediatice la subiect, care nu au solicitat reacția autorității de investigație pe acest dosar”, se menționează în comunicatul Procuraturii.
 
Amintim că reprezentantul Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că 15 camioane ale unei companiei din regiunea transnistreană au fost oprite la postul vamal intern din Rezina pentru verificări. Sunt suspiciuni că Uzina metalurgică din Rîbnița ar continua să importe ilegal deșeuri metalice. Potrivit lui Alexandru Slusari, în documente, compania ar fi indicat că transportă fontă, dar în realitate ar transporta fier vechi. Ministerul Mediului a dezmințit informația.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău