Dosar penal pentru falsificarea semnăturii lui Ilan Șor pe un proiect de Hotărâre de Parlament. Dumitru Alaiba: Cu 6 luni mai târziu decât trebuia!

  • 27 Aprilie 2021 09:18
Dosar penal pentru falsificarea semnăturii lui Ilan Șor pe un proiect de Hotărâre de Parlament. Dumitru Alaiba: Cu 6 luni mai târziu decât trebuia!

Deputatul PAS, Dumitru Alaiba, anunță că Procuratura Anticorupție a deschis un dosar penal în legătură cu presupusa falsificare a semnăturii lui Ilan Șor pe un proiect de Hotărâre de Parlament. „Cu 6 luni mai târziu decât trebuia!”, a afirmat deputatul într-o postare pe Facebook.

El amintește că, după ce a aflat că Procuratura Anticorupție a refuzat să pornească dosar penal pe acest caz, la data de 23 februarie a solicitat Procuraturii Anticorupție să anuleze ordonanța de neîncepere a urmăririi penale și să pornească dosar penal pentru falsul în acte publice.
 
De asemenea, Dumitru Alaiba menționează că, la 10 martie, a fost informat că Procurorul ierarhic superior a anulat decizia de neîncepere a urmăririi penale și a dispus efectuarea unor măsuri suplimentare de către procurorul delegat în procuratura Anticorupție - Serghei Bodiu, pentru a stabili persoana care ar fi falsificat semnătura unui deputat pe un proiect de hotărâre.
 
„Asta a fost a doua tentativă a procurorului Serghei Bodiu de a clasa dosarul penal, în ambele cazuri aceste decizii fiind anulate de procurorul ierarhic superior. Am sesizat Consiliul Superior al Procurorilor să efectueze un control asupra legalității acțiunilor procurorului Serghei Bodiu care încearca atât de insistent să fie clasat procesul penal. Despre faptul că am sesizat CSP am relatat public în ziua de 31 martie când am făcut-o, acest fapt fiind mediatizat în mass - media.
Imediat ziua următoare, pe 01 aprilie, procurorul Serghei Bodiu a decis totuși pornirea unui dosar penal pe acest caz pentru falsul în acte publice. Justiție? Vedem mai departe. Acest fapt a servit drept temei pentru CSP să-l absolvească pe procurorul Serghei Bodiu de răspundere disciplinară. CSP m-a informat că: „Omisiunile admise de procurorul Serghei Bodiu au fost reparate de procurorul ierarhic superior, prin anularea ordonanțelor ilegale de neîncepere a urmăririi penale. Totodată prin ordonanța din 01 aprilie 2021 a fost dispusă începerea urmăririi penale pentru fals în acte publice. În prezent se petrec acțiuni de urmărire penală în cadrul cărora urmează a fi stabilite circumstanțele falsificării documentului oficial și identificarea persoanelor vinovate”. Constatăm că procurorul Serghei Bodiu pentru a scăpa de pedeapsă, imediat a doua zi după sesizarea CSP-ului a pornit totuși dosar penal și să-și remedieze abuzurile precedente comise prin refuzurile de a porni dosar penal. Iar CSP la rândul său a considerat că decizia procurorului de a-și repara greșeala este o condiție suficientă ca acesta să nu fie cercetat și sancționat disciplinar pentru tentativele anterioare ilegale (cum a declarat însuși CSP) de a clasa acest dosar”, afirmă deputatul. 
 
Menționăm că semnătura lui Ilan Șor despre care se presupune că ar fi falisificată apare pe proiectul de Hotărâre a Parlamentului nr. 463/2020 privind instituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanțelor de preluare forțată (atacurilor raider) și acțiunilor subversive de pe piața financiară nebancară, din partea cetățeanului V.Platon. 
Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău