Doritorii să susțină BAC-ul în regim extern trebuie să depună cerere până la 15 februarie

  • 10 Februarie 2018 16:19
Doritorii să susțină BAC-ul în regim extern trebuie să depună cerere până la 15 februarie

Persoanele care doresc să susțină examenul de bacalaureat în regim extern pot depune, până pe 15 februarie, o cerere la Ministrul Educației, Culturii și Cercetării. Modelul de cerere poate fi găsit pe pagina web a Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Agenției, dosarul cu actele necesare se depune la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Cutia poștală a ministerului se află la intrarea în Casa Guvernului din str. Bănulescu Bodoni.

Dosarul se poate trimite prin poștă pe adresa: Chișinău, Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Piața Marii Adunări Naționale, 1.

La susținerea, în regim extern, a examenului de bacalaureat, sunt admise persoanele care au atins vîrsta de 19 ani și care sunt absolvenți ai școlii medii de cultură generală, absolvenți ai școlii profesionale cu durata de trei ani de studii, persoanele care au cel puțin doi ani de liceu cu situația școlară încheiată, absolvenții colegiilor și studenții instituțiilor de învățămînt superior, care au fost admiși la studii în baza atestatului școlii medii de cultură generală.

Candidații înscriși vor susține probe de diferență de programă pentru certificarea gradului de însușire a materiei la toate disciplinele din Planul-cadru pentru învățămîntul liceal, la profilul respectiv.

Instituțiile de învățămînt, desemnate ca Centre de susținere, a diferențelor de programă, vor organiza, în perioada martie – aprilie, consultații pentru candidații la examentul de BAC extern.

Examenul se va desfășura concomitent cu examenul de absolvire a gimnaziului și a liceului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău