Dorin Recean susține că nu există în prezent pericolul unei escaladări în zona transnistreană

  • 09 Martie 2023 15:21
Dorin Recean susține că nu există în prezent pericolul unei escaladări în zona transnistreană

Premierul Dorin Recean a declarat că nu există în prezent pericolul unei escaladări în zona transnistreană, fiind întrebat de pretinsul atentat care fi fost dejucat de regimul de la Tiraspol, transmite Radio Chișinău.

Premierul a subliniat că în R. Moldova este pace, iar misiunea Biroului Politici de reintegrare este să alinieze regiunea din stânga Nistrului la obiectivul de pace și stabilitate.

„Rep. Moldova este într-o situație stabilă, într-o situație de pace, într-o situație de stabilitate în regiune. Biroul Politici de reintegrare reușește să alinieze stânga Nistrului la obiectivul nostru de pace și de stabilitate, și nu există pericole de escaladare, nu există pericole din acea zonă. Guvernul are grijă să asigurăm stabilitatea, pacea, să facă față provocărilor care încă mai sunt. Eu încurajez pe toată lumea să lucreze la locul de muncă, să se concentreze pe ceea ce are de făcut, în așa fel încât să muncim, să producem, să plătim impozite, să ne dezvoltăm”, a spus Recean.

Dorin Recean a făcut declarațiile după o vizită de lucru la Briceni.

Amintim că astăzi, 9 martie, pretinsul procuror general din regiunea separatistă, Anatoli Gurețki, a declarat că a dejucat un tentativă de asasinare a lui liderului de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, și a altor persoane importante din stânga Nistrului, care ar fi fost pregătită de serviciile de la Kiev.

Autoritățile ucrainene au respins aceste acuzații, pe care le-au calificat drept o nouă provocare de la Kremlin.

Amintim că săptămânile trecute autoritățile de la Moscova au declarat de mai multe ori că Ucraina ar intenționa să atace regiunea transnistreană, declarații respinse de Kiev și de Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău