Dorin Recean și-a îndemnat concetățenii care dețin și cetățenia altor state europene să participe la alegerile europarlamentare

  • 05 Iunie 11:17
Dorin Recean și-a îndemnat concetățenii care dețin și cetățenia altor state europene să participe la alegerile europarlamentare

Premierul Dorin Recean a îndemnat cetățenii Rep. Moldova, care dețin și cetățenia altor state europene, să participe la alegerile pentru Parlamentul European, care se vor desfășura începând de mâine, 6 iunie, până duminică, 10 iunie. Oficialul a chemat în debutul ședinței de guvern de astăzi cetățenii cu drept de vot să aleagă partide care susțin extinderea Uniunii Europene și implicit integrarea europeană a Rep. Moldova, transmite Radio Chișinău.

”De joi până duminică inclusiv vreau să încurajez toți cetățenii europeni din Rep. Moldova dar și din afară să meargă la alegeri și să voteze pentru partidele din familiile europene care susțin extinderea UE și aderarea Rep. Moldova la Uniunea Europeană”.

Miza alegerilor europene din acest an pentru destinul Republicii Moldova este mai importantă ca niciodată, în contextul deschiderii negocierilor de aderare pentru țara noastră. Totodată, viitorul Parlament European poate decide asupra evoluției războiului din Ucraina, de care depinde și soarta Republicii Moldova, spun analiștii, consultați de Radio Chișinău.

Amintim că cetățenii Rep. Moldova care dețin și cetățenia României sau a altui stat membru al Uniunii Europene, pot participa, pe 9 iunie, la europarlamentare. 

Pe teritoriul Republicii Moldova urmează a fi deschise 52 de secții de votare, dintre care 13 în Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău