Dorin Recean | Referendumul privind aderarea Moldovei la UE va asigura coeziunea în societate

  • 15 Februarie 14:16
Dorin Recean | Referendumul privind aderarea Moldovei la UE va asigura coeziunea în societate

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la UE va asigura coeziunea în societate pentru viitorul prosper al țării, a declarat premierul Dorin Recean în discuțiile cu autoritățile publice din raionul Nisporeni, unde oficialul a mers în vizită de lucru. Modernizarea localităților din Moldova, dar și consolidarea cooperării dintre administrația publică centrală și locală pentru accelerarea procesului de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană au fost abordate la întrevederea cu primarii și reprezentanții serviciilor desconcentrate din raion, transmite IPN.

„Ancorăm ireversibil țara noastră pe calea europeană, prin contribuția fiecărui primar. Avem un obiectiv comun, cel de a construi Europa la noi acasă. Ne dorim infrastructură europeană în satele și orașele noastre, locuri de muncă bine plătite și servicii publice calitative prestate cetățenilor”, a spus premierul Dorin Recean.

Șeful executivului s-a referit la eforturile întreprinse de Guvern pentru dezvoltarea localităților, accentuând programul „Satul European” și „Satul European Expres”, prin care sunt sprijinite proiecte de infrastructură. De asemenea, Dorin Recean a menționat importanța asimilării depline a asistenței financiare externe pentru a îmbunătăți calitatea vieții în localitățile țării.

În discuții, au fost abordate subiectele ce țin de reabilitarea drumurilor, construcția podului peste Prut de la Bărboieni, care ar impulsiona relațiile economice moldo-române. Totodată, au fost analizare beneficiile regionalizării serviciilor publice, construcția unui post de pompieri și salvatori, dar și instalarea panourilor fotovoltaice pentru asigurarea energetică a instituțiilor publice din regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
10,24
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău