Dorin Recean, la întrevederea cu președintele Austriei: „Creăm condiții pentru atragerea investitorilor și dezvoltarea economică a țării după modelul european”

  • 17 Noiembrie 2023 09:09
Dorin Recean, la întrevederea cu președintele Austriei: „Creăm condiții pentru atragerea investitorilor și dezvoltarea economică a țării după modelul european”

Consolidarea agendei de cooperare economică moldo-austriacă și atragerea investițiilor austriece în Republica Moldova au fost discutate joi, 16 noiembrie, la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a relatat pentru MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Șeful Executivului și-a exprimat recunoștința pentru sprijinul și solidaritatea Austriei, manifestată prin proiecte concrete care contribuie la creșterea standardelor de viață ale cetățenilor din Republica Moldova. Totodată, prim-ministrul Dorin Recean a subliniat importanța menținerii unei relații consolidate între Republica Moldova și Austria prin atragerea investitorilor austrieci în economia națională și dezvoltarea unor noi afaceri în sectoare cu valoare adăugată înaltă, scrie sursa citată.

„Republica Moldova oferă numeroase oportunități și are potențial în diverse domenii, începând de la industria vinurilor și până la segmentul tehnologiilor informaționale. Depunem eforturi conjugate pentru a crea cele mai bune condiții investitorilor - creștem economia națională și asigurăm o dezvoltare durabilă a țării, după modelul european”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

De asemenea, premierul a salutat desfășurarea, la Chișinău, în perioada 15-17 noiembrie curent, a Forumului de afaceri Republica Moldova - Austria. Evenimentul a reunit 20 de antreprenori austrieci, inclusiv din sectorul energiei regenerabile și a infrastructurii verzi, interesați să investească în țara noastră. În prezent, în Republica Moldova sunt 92 de întreprinderi cu capital austriac, iar Austria se află pe locul 10 printre principalii investitori străini în țara noastră.

La rândul său, președintele Austriei a confirmat interesul pentru creșterea numărului de investitori austrieci care aleg Republica Moldova ca punct de destinație. În același timp, oficialul a menționat că Austria sprijină ferm procesele de transformare a Republicii Moldova și eforturile depuse de autoritățile de la Chișinău în parcursul european al țării.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău