Dorin Recean, la întrevederea cu omologul său ucrainean, Denys Shmygal: „Rusia și Putin vor să restaureze URSS și asta devine din ce în ce mai evident pentru toți”

  • 23 August 2023 17:13
Dorin Recean, la întrevederea cu omologul său ucrainean, Denys Shmygal: „Rusia și Putin vor să restaureze URSS și asta devine din ce în ce mai evident pentru toți”

Rusia și Putin vor să restaureze URSS și asta devine din ce în ce mai evident pentru toți. Declarația aparține premierului, Dorin Recean, și a fost făcută în cadrul întrevederii cu omologul său ucrainean, Denys Shmygal, la Kiev, acolo unde s-a aflat astăzi pentru a participa la cel de-al treilea Summit al Platformei Crimeea, transmite Radio Chișinău.

„În numele poporului moldovenesc vreau sa mulțumesc Ucrainei și ucrainenilor pentru faptul ca avem pace si securitate în Rep. Moldova. Și cred că voi vorbi nu doar din numele poporului moldovenesc, dar și din numele altor țări, pentru că Rusia și Putin vor sa restaureze Uniunea Sovietică și asta devine din ce în ce mai evident pentru toți și chiar dacă mulți oameni nu ar crede aceasta, și îmi amintesc agresiunea din 2014, când oamenii unii au spus - Ok, hai sa facem pace cu Rusia, haideți sa extindem cooperarea și haideți sa găsisem o cale și vedeți unde am ajuns. Noi suntem solidari cu Ucraina. Din nou, mulțumesc foarte mult pentru ca apărați Moldova, pentru ca apărați Europa și, de asemenea, pentru că apărați valorile fundamentale care stau la baza societății noastre. Rep. Moldova face tot ceea ce poate ca sa ajute și să se asigure că ucrainenii din Rep. Moldova se simt în siguranță”, a spus Dorin Recean.
 
Potrivit unei postări pe Facebook în care Dorin Recean anunță că a convenit cu omologul său de la Kiev dinamizarea unor proiecte comune în domeniile economic, energetic, agricol, infrastructură și transport.
 
Tot astăzi, delegația moldovenească, condusă de premierul Dorin Recean, a avut o întrevedere și cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky. Șeful de la Kiev a scris pe o rețea socială că discuțiile au vizat dezvoltarea tranzitului alimentar ucrainean prin Rep. Moldova și crearea infrastructurii relevante.
 
„Integrarea Ucrainei și a Moldovei în Uniunea Europeană este un obiectiv comun pentru țările noastre. Am convenit să coordonăm eforturile pe această cale”, a mai precizat Zelensky.
 
Precizăm că Platforma Crimeea este un format internațional de coordonare a eforturilor de eliberare a peninsulei ucrainene, anexată ilegal de Rusia în 2014.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
10,52
Cer senin
Umiditate:62 %
Vint:0,51 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
14
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău