Dorin Recean, la ieșirea de la urne: Vom continua să ne asigurăm că alegerile sunt cu adevărat libere, corecte și nu sunt influențate de grupările criminale finanțate din exterior

  • 05 Noiembrie 2023 16:33
Dorin Recean, la ieșirea de la urne: Vom continua să ne asigurăm că alegerile sunt cu adevărat libere, corecte și nu sunt influențate de grupările criminale finanțate din exterior

Premierul Dorin Recean și-a exercitat dreptul la vot alături de soție la o secție de vot din orașul Codru, suburbie a mun. Chișinău. Prim-ministrul a declarat că a votat pentru viitorul european al Rep. Moldova, care să dispună de localități confortabile, cu servicii publice bune pentru cetățeni, transmite Radio Chișinău.

Întrebat dacă scrutinul este unul corect, în condițiile în care un partid a fost scos din cursă, iar mai multe televiziuni au rămas cu licențe de emisie suspendate, Dorin Recean a subliniat că autoritățile au acționat împotriva unor grupări criminale finanțate din Federația Rusă.

„Vom continua să ne asigurăm că alegerile sunt cu adevărat libere, corecte și nu sunt influențate de grupările criminale finanțate din exterior. Noi avem alegeri libere, avem o modalitate democratică de a ne exprima votul nostru, dar statul nu va admite ca alegerile sau procesele fundamental democratice să fie influențate de grupările criminale finanțate din exterior”, a spus Dorin Recean.

Amintim că Partidul Șansă afiliat lui Ilan Șor, care se ascunde de justiția moldovenească, a fost scos din cursa electorală cu două zile înainte de alegeri, autoritățile prezentând dovezi că formațiunea ar fi cumpărat votanți cu bani primiți din Rusia, lucru negat de oligarhul fugar. Anterior, șase televiziuni asociate cu Ilan Șor și Vlad Plahotniuc au rămas cu licențele de emisie suspendate pentru că ar fi vizat compromiterea alegerilor și ar reprezenta un pericol pentru securitatea informațională a Rep. Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău