Dorin Recean, la Bookfest: „Vă îndemn să descoperiți autori români și străini, să deveniți prieteni ai cărților și cuvintelor scrise”

  • 02 Septembrie 2023 09:50
Dorin Recean, la Bookfest: „Vă îndemn să descoperiți autori români și străini, să deveniți prieteni ai cărților și cuvintelor scrise”

Pentru a treia zi consecutiv, în capitală se desfășoară Salonul internațional de carte – Bookfest Chișinău, aflat la cea de-a VI-a ediție. Peste 30 de mii de volume de carte pot fi găsite pe rafturile editurilor prezente la eveniment. De asemenea, vizitatorii pot participa la lansări de carte, ateliere și întâlniri cu autori contemporani.

De Ziua Cunoștințelor, și prim-ministrul Dorin Recean a mers la salonul de carte, apreciind numărul mare de vizitatori și alegerea vastă de volume de cărți din toate domeniile expuse de editurile din România și Republica Moldova, a relatat agenției MOLDPRES Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

„M-am bucurat să întâlnesc oameni pasionați de lectură, de toate vârstele, autori îndrăgiți, cărți bune și edituri de pe ambele maluri ale Prutului, care promovează cititul în limba română. Vă îndemn să mergeți la Bookfest, să descoperiți autori români și străini, să deveniți prieteni ai cărților și cuvintelor scrise. Iar tuturor celor care au început anul școlar, vă îndemn să fiți curioși, dedicați și să folosiți fiecare oportunitate de învățare alături de dascălii voștri”, a spus premierul Recean.

Bookfest Chișinău 2023 se desfășoară sub Înaltul Patronaj al președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, și al președintelui României, Klaus Iohannis. Evenimentul este organizat în perioada 30 august-3 septembrie, la Centrul „Mediacor” de la Universitatea de Stat din Moldova. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău