Dorin Recean îndeamnă diaspora să participe la alegerile prezidențiale și la referendumul constituțional

  • 29 Mai 12:04
Dorin Recean îndeamnă diaspora să participe la alegerile prezidențiale și la referendumul constituțional

Premierul Dorin Recean îndeamnă conaționalii noștri stabiliți peste hotare să se înregistreze online pe aplicația lansată ieri de Comisia Electorală Centrală, pentru a putea vota la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din toamnă, informează Radio Chișinău.

Acest lucru va ajuta autoritățile să distribuie mai eficient secțiile de votare de peste hotare, a declarat premierul în debutul ședinței de Guvern. Dorin Recean a făcut apel și la înregistrarea pentru votul prin corespondență, care se va aplica pentru șase țări.

„Înregistrarea prealabilă va ajuta să distribuim secțiile de votare din afara Rep. Moldova cât mai optim, ca cetățenii să aibă acces la secții de votare. Tot pe pagina www.înregistrare.cec.md  se va regăsi și aplicația de înregistrare pentru votul prin corespondență pentru SUA, Canada, Islanda, Norvegia, Suedia și Finlanda. Îndemn pe toată lumea să se înregistreze”, a afirmat Recean.

Premierul Dorin Recean a amintit și despre organizarea, în perioada 6-9 iunie, a alegerilor europarlamentare, și a îndemnat cetățenii din țară dar și din diasporă să participe la acest scrutin.

„Este foarte important să votăm pentru partide din familiile care susțin extinderea Uniunii Europene dar și parcursul european al Rep. Moldova”, a declarat Dorin Recean.

Amintim că cetățenii Rep. Moldova care dețin cetățenia României, dar și a altui stat membru al Uniunii Europene, pot participa la alegerile europene.

Cetățenii români sunt invitați să își aleagă 33 de membri din România în Parlamentul European, alegerile fiind stabilite pentru data de 9 iunie 2024.  În Republica Moldova vor fi deschise la aceste alegeri 52 de secții de votare, după cum a comunicat anterior Ambasada României la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
25
Sat
25
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău