Dorin Recean îi va invita marți la discuții pe reprezentanții sectorului agricol

  • 14 August 16:48
Dorin Recean îi va invita marți la discuții pe reprezentanții sectorului agricol

Premierul Dorin Recean a anunțat că îi va invita marți la discuții pe reprezentanții sectorului agricol. 

Fermierii din zona de sud au solicitat o întrevedere, în următoarele 10 zile, cu președinta Maia Sandu și președintele Parlamentului, Igor Grosu și propun instituirea Situației Excepționale în raioanele de sud Cahul, Vulcănești, Cantemir.

Premierul Dorin Recean a declarat într-un mesaj că Guvernul urmărește cu atenție situația din sectorul agricol și înțelege dificultățile cu care se confruntă mai mulți producători din cauza secetei severe, iar Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare colectează și verifică informațiile în baza cererilor primite.

Premierul a precizat în acest context că la rectificarea bugetară din luna iulie au fost alocate 100 de milioane de lei suplimentar fondului de subvenționare. Totodată, el spune că trebuie ajutați cei mai afectați de secetă, ținând cont de bugetul existent.

„Marți îi voi invita la discuții pe reprezentanții sectorului agricol. Guvernul și agricultorii au o misiune comună în perioada următoare - să-i ajutăm pe cei mai afectați de secetă conștientizând posibilitățile reale ale bugetului. Oricât de mult ajutor am vrea să oferim, trebuie să ținem cont de bugetul existent. Doar o astfel de abordare - una înțeleaptă - va putea duce la soluții care să ajute cu adevărat agricultorii”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău