Prima sesiune a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din R. Moldova și România a avut loc astăzi, 20 mai, la Chișinău

  • 20 Mai 2023 13:10
Prima sesiune a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din R. Moldova și România a avut loc astăzi, 20 mai, la Chișinău

Republica Moldova a găzduit prima sesiune a Adunării Generale a Consiliului Autorităților Locale din Republica Moldova și România, care își propune schimb de experiență între primăriile din cele două țări, consolidarea autonomiei locale și dezvoltarea unor proiecte comune în beneficiul cetățenilor din ambele state, scrie Radio Chișinău.

La reuniune a participat și premierul Dorin Recean care a menționat că o relație mai strânsă între localitățile de pe ambele maluri ale Prutului va aduce mai multă bunăstare și o creștere a activității sociale și economice, anunță un comunicat al Guvernului. ”Acest angajament face parte și din agenda noastră de integrare europeană. Ne dorim ca cetățeanul să simtă transformările reale din comunitate și este un bun prilej de a face schimb de experiență între administrația centrală și locală. Consiliul nou creat va aduce mai multă cooperare la nivel local și va completa agenda dinamică deja existentă a guvernelor de la Chișinău și București”, a punctat prim-ministrul Dorin Recean.

La rândul ei președinta Congresului Autorităților Locale din Moldova, Tatiana Badan, a menționat că doar prin consolidarea eforturilor celor trei asociații din Republica Moldova și România, vor fi oferite  oportunități suplimentare și dezvoltate proiecte comune, iar relațiile strânse de cooperare dintre autoritățile locale, bazate pe comunitate de istorie, limbă și cultură,  vor fi intensificate.

Consiliul Autorităților Locale din Republica Moldova și România include în calitate de membri fondatori Congresul Autorităților Locale din Moldova, Asociația Comunelor din România și Asociația Orașelor din România, fiind înregistrată juridic la 13 ianuarie 2023, în România.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău