Dorin Recean a îndemnat cetățenii să participe la Adunarea Națională „Moldova europeană”

  • 12 Aprilie 2023 10:52
Dorin Recean a îndemnat cetățenii să participe la Adunarea Națională „Moldova europeană”

Premierul Dorin Recean a îndemnat cetățenii să participe la Adunare Națională „Moldova europeană” care urmează să fie organizată pe 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a demonstra că suntem un popor pașnic care și-a ales parcursul european de dezvoltare. Declarațiile au fost făcute la începutul ședinței de astăzi a Guvernului, informează MOLDPRES.

„Președintele Maia Sandu a anunțat convocarea Adunării Naționale „Moldova europeană” pe 21 mai și chem pe toată lumea să participăm și să demonstrăm că vrem pace și suntem un popor care știm ce vrem, care știm să muncim, un popor care și-a ales un parcurs clar – parcursul integrării europene, să construim Europa acasă. Vreau să ne mobilizăm și să muncim pentru acest obiectiv”, a afirmat premierul.

Dorin Recean a adăugat că există un grup de cetățeni care „încearcă să creeze impresia în țară și peste hotare că în Republica Moldova este haos, că moldovenii susțin războiul Rusiei în Ucraina și că noi ca țară nu suntem europeni”.

„Noi totuși suntem altfel. Datorită Ucrainei noi nu avem aici rachete, dar avem atacuri hibride la care acești cetățeni, puțini dar cu mintea criminală, participă. Noi cu asta o să ne clarificăm. O să facem reforma justiției, o să facem tot ce este necesar ca să ne clarificăm. Noi suntem un popor pașnic, dar care știm ce vrem și știm cum să acționăm”, a punctat Dorin Recean.

La începutul acestei săptămâni, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a lansat inițiativa de a convoca pe 21 mai, în centrul capitalei, Adunarea Națională „Moldova Europeană”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău