Dorin Recean a discutat cu oficialii BERD despre noi inițiative de finanțare pentru creșterea economică a R. Moldova

  • 22 Martie 08:34
Dorin Recean a discutat cu oficialii BERD despre noi inițiative de finanțare pentru creșterea economică a R. Moldova

Stadiul actual al proiectelor finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), dar și aspecte noi de cooperare au fost examinate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu directorul executiv al BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Matteo Patrone, și Angela Sax, șefa oficiului Băncii în Republica Moldova, informează Direcția comunicare și protocol a Guvernului.

Interlocutorii s-au referit la proiectele în curs de implementare din domeniul infrastructurii, energiei, transportului și gestionării deșeurilor. De asemenea, oficialii au discutat posibilitatea de introducere a noi instrumente de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii și creșterea atractivității investiționale a Republicii Moldova.

Premierul Dorin Recean a menționat că dezvoltarea economică, susținerea întreprinderilor mici și mijlocii, asigurarea securității naționale sunt principalele priorități ale actualului Executiv. În context, oficialul BERD a reiterat suportul instituției financiare pentru transformările necesare în procesul de modernizare a țării noastre. 

Prioritățile autorităților în dialog cu BERD rămân: securitatea energetică, promovarea unei economii sustenabile, dezvoltarea sectorului privat competitiv și favorabil incluziunii, a unei infrastructuri financiare mai rezistente și a unei guvernanțe îmbunătățite pentru a sprijini conectivitatea și comerțul.

În prezent, țara noastră are semnate cu instituția financiară 58 de proiecte în sectorul financiar-bancar, infrastructură, energie, agricultură, cu peste 500 de milioane de euro investiți în Republica Moldova în anul trecut.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,17 m/s
Sun
20
Mon
16
Tue
16
Wed
18
Thu
20
Arhivă Radio Chișinău