Dorin Recean a depus flori la memorialul foștilor deportați din Florești

  • 06 Iulie 2023 12:17
Dorin Recean a depus flori la memorialul foștilor deportați din Florești

Premierul, Dorin Recean, a depus flori la monumentul foștilor deportați din orașul Florești, astăzi, 6 iulie, menționând că „trebuie să apărăm valorile umane fundamentale și să fim solidari cu toți cei care încă se confruntă cu represiune și nedreptate”, transmite Radio Chișinău.

Onorăm memoria celor care au fost afectați de acest val de deportări și care au purtat aceste traume toată viața – familii despărțite, suferință fizică și emoțională, nedreptate. Comemorând cel de-al doilea val de deportări, trebuie să ne asigurăm că astfel de atrocități nu se vor mai repeta niciodată. Trebuie să apărăm valorile umane fundamentale și să fim solidari cu toți cei care încă se confruntă cu represiune și nedreptate”, menționează premierul.

La memorial, premierul a cunoscut-o pe Elena Postolache Șoimu - una din basarabencele care a fost deportată într-un lagăr al Gulagului sovietic și care i-a împărtășit povestea cutremurătoare prin care a trecut familia sa.

I-am mulțumit doamnei Postolache Șoimu pentru curaj și rezistență și pentru că, alături de alți basarabeni, a luptat pentru drepturile ei și pentru libertate, scrie Dorin Recean pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,66 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
9
Arhivă Radio Chișinău