Dorin Recean a avut o serie de întrevederi bilaterale cu șefi de guverne și de state la Davos

  • 17 Ianuarie 17:57
Dorin Recean a avut o serie de întrevederi bilaterale cu șefi de guverne și de state la Davos

Prim-ministrul R. Moldova, Dorin Recean, participă, în perioada 16 - 18 ianuarie, la Forumul Economic Mondial de la Davos. Recean a avut o serie de întrevederi bilaterale cu șefi de guverne și de state astăzi, 17 ianuarie, transmite Radio Chișinău.

Dorin Recean a avut o întrevedere cu prim-ministrul Regatului Țărilor de Jos, Mark Rutte, susținător al parcursului european al Republicii Moldova. Cei doi au discutat despre relațiile economice, care au un potențial de creștere, în special, în domeniile IT, transport și producția energiei regenerabile.

În cadrul Forumului Economic de la Davos, șeful executivului a avut o discuție cu prim-ministrul Croației, Andrej Plenković, despre procesul de integrare europeană și negocierile de aderare la UE. Recean i-am mulțumit omologului croat pentru suportul constant oferit țării R. Moldova.

La fel, Dorin Recean a discutat și cu Daniel Risch, prim-ministrul Liechtensteinului despre noi oportunități de colaborare în domeniul economic și a invitat companiile din Liechtenstein să investească în R. Moldova.

Premierul a avut o întrevedere cu președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda. Cei doi au discutat despre reformele pe care le întreprinde Guvernul în calea integrării europeane, dar și despre eforturile de a combate campaniile de dezinformare în contextul războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Dorin Recean a avut o discuție și cu Alteța Sa Prințul Albert al II-lea de Monaco, la care a menționat că Republica Moldova este interesată de intensificarea colaborării bilaterale și de identificarea unor noi oportunități de cooperare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Perspective
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău