Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Senatului României, Nicolae Ciucă. Cooperarea în domeniile de interes strategic, pe agenda discuțiilor

  • 09 Octombrie 20:21
Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Senatului României, Nicolae Ciucă. Cooperarea în domeniile de interes strategic, pe agenda discuțiilor

Cooperarea dintre autoritățile de la Chișinău și București în domeniile de interes strategic și proiectele de modernizare realizate în Republica Moldova cu suportul părții române au fost discutate de către prim-ministrul Dorin Recean și președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, aflat în vizită la Chișinău.

Șeful Executivului de la Chișinău și-a exprimat recunoștința pentru faptul că România rămâne un susținător puternic al parcursului european al Republicii Moldova, iar proiectele comune aduc beneficii concrete cetățenilor de pe ambele maluri ale Prutului. 

„Construim împreună un nou pod peste Prut, ne interconectăm energetic pentru a asigura securitatea și independența energetică a Republicii Moldova, oferim autobuze școlare pentru elevi și sprijinim restaurarea monumentelor de patrimoniu. Aceste inițiative sunt doar o parte din eforturile noastre comune, prin care accelerăm integrarea noastră europeană”,  a subliniat premierul Dorin Recean, potrivit unui comunicat al Guvernului. 

La rândul său, Nicolae Ciucă a dat asigurări că România va continua să susțină cu tărie aderarea țării noastre la Uniunea Europeană și să ofere suportul necesar în procesul de negocieri.

Citește și: FOTO | Nicolae Ciucă, în vizită la Chișinău: „România va rămâne alături de Republica Moldova, susținând cu tărie integrarea sa în UE”

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:92 %
Vint:4,12 m/s
Thu
18
Fri
20
Sat
16
Sun
13
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău