Dorin Recean a avut o întrevedere cu premierul landului german Baden-Württemberg

  • 02 Octombrie 19:35
Dorin Recean a avut o întrevedere cu premierul landului german Baden-Württemberg

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a avut astăzi, 2 octombrie, o întrevedere cu prim-ministrul landului Baden-Württemberg din Germania, Winfried Kretschmann. Oficialii au făcut un schimb de opinii și viziuni privind oportunitățile de îmbunătățire a cooperării moldo-germane în diverse domenii, potrivit unui comunicat de presă emis de Executiv.

Premierul Dorin Recean a mulțumit pentru sprijinul acordat de partea germană, acesta fiind deosebit de important în contextul regional actual și în procesul de avansare pe calea europeană a țării.

La rândul său, prim-ministrul Winfried Kretschmann a accentuat că Germania va continua să susțină procesul de transformare desfășurat de autoritățile de la Chișinău.

„Pentru noi este foarte important și aproape de suflet dezideratul de a însoți Republica Moldova în parcursul său de integrare europeană și vom oferi asistență adaptată la necesitățile voastre”, a spus oficialul, referindu-se și la sprijinul pe care Germania l-a acordat țării vecine, România, în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

În context, interlocutorii au vorbit despre activitatea comisiilor mixte bilaterale, care pot impulsiona colaborarea dintre cele două state, în sectoarele economie, cercetare, societate civilă. 

Pe viitor, se dorește o cooperare mai strânsă în sectorul energiei, inclusiv a celei regenerabile, și preluarea tehnologiilor germane moderne pentru dezvoltarea acestui sector. De asemenea, va fi susținută agricultura și o dezvoltare uniformă a tuturor regiunilor țării. Pentru impulsionarea colaborării pe aceste două segmente, astăzi, la Chișinău, au fost semnate declarații comune de intenție.

Prim-ministrul Dorin Recean a menționat că multe companii germane sunt deja prezente pe piața Republicii Moldova, iar investitorii care se extind în Republica Moldova au parte de un mediu tot mai confortabil de activitate. 

Pe finalul discuției, oficialii au subliniat eforturile de combatere a dezinformării, esențiale pe fundalul războiului hibrid al Federației Ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:88 %
Vint:1,03 m/s
Thu
17
Fri
20
Sat
21
Sun
16
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău