Dorin Recean a avut o întrevedere cu Didier Reynders, Comisarul european pentru justiție

  • 04 Iunie 09:25
Dorin Recean a avut o întrevedere cu Didier Reynders, Comisarul european pentru justiție

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu Didier Reynders, Comisarul european pentru justiție. Oficialii au vorbit despre reforma justiției, politicile anticorupție promovate de autorități și provocările hibride cu care se confruntă Republica Moldova, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Premierul Dorin Recean a specificat că reforma justiției este cea mai dificilă, dar și fundamentală pentru a atinge progrese pe toate celelalte dimensiuni. În prezent, autoritățile sunt concentrate pe exercițiul de evaluare a integrității judecătorilor și procurorilor, combaterea corupției și transpunerea legislației europene pe segmentul justiției.

„Obiectivul nostru este de a spori capacitățile tuturor actorilor din sistem, de a crește eficiența instanțelor naționale, de a avansa cu optimizarea hărții instanțelor și de a digitaliza procesele din sectorul justiției. Asigurarea supremației legii este esențială pentru toți cetățenii, oamenii de afaceri și pentru a spori atractivitatea investițională a țării”, a spus premierul Dorin Recean.

În context, Comisarul european pentru justiție a felicitat autoritățile pentru finalizarea procedurii de selectare a unui nou procuror general și a dat asigurări privind sprijinul său personal și de expertiză al Uniunii Europene în procesul de reformare a justiției.

Cei doi oficiali au mai discutat despre necesitatea consolidării eforturilor tuturor statelor europene în lupta cu propaganda și influența rusească, în mod special în perioadele electorale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău