Dorin Recean a anunțat prelungirea garanțiilor pentru parcul IT și construirea Parcului Viitorului

  • 06 Iunie 15:34
Dorin Recean a anunțat prelungirea garanțiilor pentru parcul IT și construirea Parcului Viitorului

Premierul Dorin Recean a anunțat azi, la Moldova Digital Summit 2024, prelungirea garanțiilor pentru parcul IT, precum și dezvoltarea și proiectarea Parcului Viitorului.

 
„Moldova Digitală nu este doar un concept abstract, dar o realitate care se dezvoltă cu un dinamism aparte. În ultimii ani, sectorul a făcut un salt important, devenind atractiv pentru tinerii noștri și unul dintre cei mai importanți contribuitori la dezvoltarea economică a Republicii Moldova.
 
Vom continua în același ritm. Pentru asta, am prelungit garanțiile pentru parcul IT până în anul 2035, iar în curând urmează să demarăm proiectarea și dezvoltarea Parcului Viitorului. Acesta va fi un orășel care va reuni companiile și instituțiile de învățământ din domeniul tehnologiilor avansate, nu doar în spațiul virtual, dar și într-un ecosistem fizic modern, competitiv și scalabil.
 
Din 2025, vom lansa fondul de investiții pentru start-upuri, prin care să finanțăm viitoarele companii de tip unicorn, împreună cu investitorii privați.
 
Guvernul va continua să arate toată deschiderea și susținerea pentru acest sector și contăm ca atunci când aveți idei și capacități disponibile, să le dedicați țării și comunității.”
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:5,66 m/s
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
29
Wed
31
Arhivă Radio Chișinău