Dorin Recean: „Legăturile economice și comerciale dintre R. Moldova și Grecia sunt tot mai strânse”

  • 02 Iulie 14:35
Dorin Recean: „Legăturile economice și comerciale dintre R. Moldova și Grecia sunt tot mai strânse”

În cadrul vizitei de lucru de la Atena, în perioada 1-2 iulie, prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a avut o întrevedere și cu prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, în cadrul căreia au discutat despre organizarea unui forum al oamenilor de afaceri dintre cele două țări, la Chișinău, dar și despre extinderea numărului de acorduri bilaterale, în beneficiul cetățenilor din R. Moldova și din Grecia, transmite Radio Chișinău.

Dorin Recean a scris pe pagina sa oficială de Facebook că legăturile economice și comerciale dintre Republica Moldova și Grecia sunt tot mai strânse, iar cei doi oficiali au convenit să le extindă cât mai mult, în special în domeniul energiei și cel al transportului, motiv pentru care a fost stabilită organizarea, la Chișinău, a unui forum al oamenilor de afaceri din Republica Moldova și Republica Elenă. 

Experiența Greciei în realizarea reformelor și stabilității macroeconomice este utilă pentru noi și mă bucur că am agreat să organizăm, în curând, la Chișinău un forum al oamenilor de afaceri din țările noastre”, a anunțat șeful Executivului. 

De asemenea, astăzi a fost semnat la Atena și acordul privind recunoașterea reciprocă și conversiunea permiselor de conducere. 

Citiți șiPermisele de conducere emise în Rep. Moldova și în Grecia vor fi recunoscute reciproc

Este un lucru mult așteptat de cetățenii noștri din Grecia. Prioritatea noastră acum este să extindem numărul de acorduri bilaterale, în beneficiul cetățenilor ambelor țări. Am discutat, în context, și despre posibilitatea de extindere a numărului de curse avia care să unească cele două capitale”, mai comunică Dorin Recean.

Citiți și:

Premierul Dorin Recean efectuează o vizită de lucru în Grecia

 FOTO | Dorin Recean s-a întâlnit cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Grecia

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
28,85
Câțiva nori
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Fri
21
Sat
23
Sun
25
Mon
27
Tue
28
Arhivă Radio Chișinău