Dorin Recean: „Independența înseamnă să ne stăpânim și să ne guvernăm propriul destin”

  • 27 August 2023 13:20
Dorin Recean: „Independența înseamnă să ne stăpânim și să ne guvernăm propriul destin”

De Ziua Independenței Republicii Moldova, Prim-ministrul Dorin Recean a declarat într-un discurs că efortul de a deveni independenți continuă, iar spiritul de comunitate și curajul fiecărui cetățean se materializează în succesele Republicii Moldova. Șeful Guvernului a spus că moldovenii, ca națiune, trebuie să fie mai consolidați și mai uniți pentru a-și îndeplini împreună visul de a aduce Republica Moldova în Uniunea Europeană.

„Astăzi privim cu recunoștință la calea pe care am parcurs-o, împreună, ca națiune. Independența noastră nu se rezumă doar la evenimentele trecute, ea se reflectă în fiecare om harnic, în fiecare efort depus pentru a construi o Moldovă mai puternică și mai dezvoltată.

Sărbătorim Moldova prin oamenii noștri - oameni care, cu dăruire, contribuie la dezvoltarea țării. Sunt mândru să văd cum spiritul nostru de comunitate și curajul fiecăruia din noi se reflectă în succesul nostru - mic sau mare. Astăzi, când privim în ochii fiecăruia, vedem un neam plin de speranță, de determinare să depășească obstacole și să construiască bucată cu bucată o Moldovă înfloritoare”, a spus premierul.

Oficialul a adăugat că viitorul țării sunt „fiecare moldovean care vrea să facă o diferență, fiecare antreprenor care își investește resursele și creativitatea în dezvoltarea afacerilor, fiecare artist care împărtășește frumusețea noastră culturală cu lumea”.„

„Azi celebrăm independența. Ea înseamnă să ne stăpânim și să ne guvernăm propriul destin, să luăm deciziile politice și economice suverane și în interesele prosperității noastre. Independența înseamnă libertatea de a ne construi propriul viitor. Azi, la 32 de ani de independență, privim viitorul cu încredere, știind că fiecare pas pe care îl facem aduce Moldova mai aproape de visul nostru: o țară europeană dezvoltată, cu cetățeni prosperi.

La mulți ani, Republica Moldova! La mulți ani, oameni harnici! Împreună, construim o țară europeană de care să ne mândrim.”, a mai transmis Dorin Recean. 

De Ziua Independenței Republicii Moldova, conducerea țării - președinta Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală.

Oficialii au participat și la ceremonia de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței”, în Piața Marii Adunări Naționale.

Evenimentul a reunit membrii corpului diplomatic, semnatarii Declarației de Independență a Republicii Moldova și alte personalități notorii.

Maia Sandu, de Ziua Independenței R. Moldova: „Putem reuși doar împreună. Viitorul Moldovei este în Uniunea Europeană”

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău