Dorin Damir, cercetat în „dosarul Direcției nr. 5”, a fost scos de sub arest la domiciliu și urmează să fie plasat sub control judiciar

  • 06 Iunie 2022 13:37
Dorin Damir, cercetat în „dosarul Direcției nr. 5”, a fost scos de sub arest la domiciliu și urmează să fie plasat sub control judiciar

Dorin Damir, cercetat în dosarul Direcției nr. 5, a fost scos de sub arest la domiciliu și urmează să fie plasat sub control judiciar.

„La 25 mai 2022, în rezultatul examinării demersului acuzatorului de stat de prelungire a arestului la domiciliu pe un termen de 30 de zile în privința lui Dorin Damir, completul de judecată care examinează cauza în fond a decis înlocuirea măsurii preventive de arest la domiciliu cu liberarea provizorie sub control judiciar pe un termen de 60 de zile”, a comunicat presei procurora responsabilă de relația cu mass-media, Mariana Cherpec.

Președintele Asociației FEA, Dorin Damir, este învinuit într-un dosar privind o serie de angajări fictive în cadrul Inspectoratului General al Poliției, în perioada guvernării Partidului Democrat, condus atunci de oligarhul Vlad Plahotniuc. Astfel, Dorin Damir, care este și finul de cununie al lui Plahotniuc,  fusese angajat în mod ilegal în așa-numita ”Direcției numărul 5” a Inspectoratului Național de Investigații - o unitate specială a MAI ce avea competențe improprii activității polițienești, precum verificarea jurnaliștilor și a angajaților misiunilor diplomatice, precum și avizarea candidaților la funcțiile de judecători, după cum a informat anterior procuratura.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău