Dorin Cimil: Am cerut informații exacte de la MAI despre pretinsele cazuri de fraudă

  • 11 Noiembrie 2020 07:55
Dorin Cimil: Am cerut informații exacte de la MAI despre pretinsele cazuri de fraudă

Comisia Electorală Centrală așteaptă un rezultat din partea organelor de poliție pe marginea sesizărilor făcute de către Promo-LEX și unii concurenți electorali în cazul transportării organizate a alegătorilor la scrutinul prezidențial din 1 noiembrie. Anunțul a fost făcut de către președintele CEC, Dorin Cimil, notează IPN.

„Important pentru noi ca administratori ai procesul electoral să fixăm toate aceste cazuri, să luăm atitudine promptă și corectă față de asemenea acțiuni și în limita competențelor să penalizam persoanele care se fac responsabile de aceste acțiuni. În situația în care componentele date de infracțiune sau contravențiile sunt de competența poliție sau a procuraturii, așteptăm rezultate cat mai repede și cat mai corecte din partea acestor organe”, a declarant Dorin Cimil în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Președintele CEC susține că pentru instituția pe care o reprezintă este important ca pe marginea cazurilor înregistrate și confirmate să existe un rezultat penalizator expus printr-o hotărâre judecătorească.

„Am avut o ședință cu Ministerul de Interne, urmare a celor sesizări făcute de Promo-LEX și de concurenții electorali, unde am cerut informații exacte și corecte despre nivelul de cercetare al acestor pretinse fraude, să vedem dacă informațiile ce se conțin în plângeri urmează să fie adevărate și la nivel de hotărâre de judecată”, a adăugat președintele CEC.

Referitor la sesizările de transport organizat din diasporă, Dorin Cimil susține că există câteva imagini care au fost postate pe rețelele de socializare, însă nu există o constatare în acest sens.

„Există o sesizare în acest sens, depusă de către un deputat din Parlamentul Republicii Moldova, care ne atenționează și ne solicită investigarea unor cazuri urmare a prezentării unor poze și a unor informații din spațiul virtual, mă refer la internet, unde a reclamat posibile organizări a transportului în diaspora. Din poze se vede informare pentru mobilizare, organizare de transport și așa mai departe. Alte aspecte nu putem constata la momentul respectiv”, a concluzionat funcționarul

Duminică, 1 noiembrie, observatorii Misiunii Promo-LEX au raportat mai multe cazuri de transportare organizată a alegătorilor la secțiile de votare deschise pentru votanții din regiunea transnistreană. De exemplu, alegătorii au fost aduși cu autobuzul până la podul dintre orașele Râbnița și Rezina, iar ulterior aceștia își continuau mersul fie pe jos, fie cu vehicule de capacitate mai mică până la secția de votare.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău