Dorin Chirtoacă vrea pace

  • 30 Martie 2016 08:37
Dorin Chirtoacă vrea pace

Dorin Chirtoacă se pronunță pentru încetarea conflictului pe care îl are cu Consiliul Municipal Chișinău și spune că dorește să facă pace.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune „TVR Moldova”, transmite IPN.

„Trebuie de înțeles o dată și pentru totdeauna că oamenii nu ne-au ales pentru ca să ne certăm, dar să conlucrăm pentru binele chișinăuienilor. Alegătorii au decis că acesta este primarul, iar acesta este CMC și trebuie să ne conformăm votului lor”, a declarat edilul capitalei.

Referindu-se la proiectul de lege cu privire la statutul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă a respins acuzațiile că este promovat pentru a-și întări propria poziție în detrimentul CMC. „Eu nu voi fi veșnic primar. Dar există discrepanțe dintre atribuțiile primarului municipiului Chișinău și cele ale primarilor din alte localități. De ce în toate localitățile primarul este în drept să numească și să destituie din funcție subalternii săi, iar în Chișinău nu se poate. Trebuie de înlăturat acest neajuns”, a declarat primarul de Chișinău.

Dorin Chirtoacă a respins și acuzațiile precum că ar fi angajat mai multe din rudele sale în funcții cheie la Primăria Chișinău. „Timp de opt ani nu am angajat nicio rudă în Primăria Chișinău. Cât privește Igor Gamrețki, a fost angajat șef al Direcției Transport Public și Căi de Comunicare nu pentru că mi-a fost coleg de clasă, ci după ce a lucrat în partid începând cu anul 2007. Eu personal am anunțat că am fost colegi de clasă, ca să nu apară speculați”, a precizat edilul.

Dorin Chirtoacă a mai declarat în cadrul emisiunii că guvernarea actuală depune eforturi considerabile pentru reabilitarea încrederii populației în instituțiile statului, dar și a partenerilor străini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău