Dorin Chirtoacă va rămâne în arest la domiciliu încă 30 de zile

  • 22 Septembrie 2017 01:12
Dorin Chirtoacă va rămâne în arest la domiciliu încă 30 de zile

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, rămâne în arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins azi demersul avocaților, care au contestat decizia primei instanțe pentru prelungirea arestului la domiciliu cu încă 30 de zile.

Chirtoacă acuză că ședințele au loc fără a fi prezentat dosarul său. Mai mult, acesta spune că trebuia eliberat acum două zile, întrucât se află în perioada campaniei electorale, potrivit Deschide.md

„Timp de 4 luni s-a examinat fără dosar. Dosarul nu a fost aici, instanța nu are dreptul să se pronunțe fără ca dosarul să fie propriu-zis. Astăzi trebuia respins demersul procurorului și să fiu eliberat. Motive pentru a fi în arest nu sunt. Demersul procurorului este copiat de fiecare dată. Dosarul trebuie clasat, pentru că este gol. Trebuia să fiu pus în libertate acum 2 zile, pentru că suntem în campanie electorală”, a spus Chirtoacă.

Totuși, acesta spune că nu vrea să fie eliberat pe motivul referendumului care va avea loc la 19 noiembrie curent, deoarece în acest fel „vor fi puse sub preș ilegalitățile instanțelor”.

Amintim că Dorin Chirtoacă a fost reținut la data de 25 mai 2017 de către procurorii anticorupție și ofițerii CNA, în dosarul „parcărilor cu plată”. A doua zi, pe 26 mai, primarul capitalei a primit 30 de zile de arest la domiciliu.

Procuratura Anticorupție a anunțat săptămâna trecută, printr-un comunicat de presă, că primarul municipiului Chișinău, suspendat din funcție, este cercetat penal într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depășirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit materialelor cauzei penale, în perioada anilor 1998 - 2013, instanțele judecătorești au emis 383 de hotărâri prin care obliga Consiliul municipal Chișinău (în continuare CMC) să asigure diferite persoane și familiile acestora cu spațiu locativ din fondul public de locuințe municipale, conform normelor prevăzute de legislația locativă în vigoare la acel moment. Astfel, în perioada 2012 - ianuarie 2017, Primăria mun.Chișinău, reprezentată de către Primarul General, prin înțelegere prealabilă cu părțile în procedura de executare, au găsit o metodă de soluționare a titlurilor executorii, încheind tranzacții de împăcare cu persoanele care au prezentat acte executorii ale instanțelor judecătorești, prin care CMC era obligat să-i asigure cu locuințe.

În cadrul urmăririi penale sunt investigate și alte persoane care au fost parte la schema infracțională, care a existat de mai mulți ani în cadrul Primăriei mun.Chișinău, exprimată în schimbarea modului de executare a titlurilor privind acordarea spațiului locativ cu titlul de folosință contra unor favoruri financiare.

Ulterior primarul suspendat al Chișinăului, Dorin Chirtoacă, a afirmat că decizia procurorilor de a-i deschide miercuri, 6 septembrie, încă un dosar penal este și mai ilegală decât în cazul primului proces penal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău