Dorin Chirtoacă: Primăria, luată în 2017, devine o sursă de exploatare a resurselor administrative în alegeri parlamentare 2018

  • 11 Aprilie 2018 19:32
Dorin Chirtoacă: Primăria, luată în 2017, devine o sursă de exploatare a resurselor administrative în alegeri parlamentare 2018

Dorin Chirtoacă: strict calendaristic, primăria trebuia preluată în 2017, pentru ca în 2018, la alegerile parlamentare, să reprezinte o sursă de exploatare a resurselor administrative

O nouă ședință de judecată în cazul fostului primarului al Capitalei, Dorin Chirtoacă, a avut loc astăzi la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani. La ședință a fost audiat nou, în calitate de martor, fostul șef al Direcției Transport, Igor Gamrețki, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul parcărilor cu plată.

Igor Gamrețki a refuzat să facă declarații pentru presă. Totodată procurorul Dumitru Robu care instrumentează cazul, a acuzat din nou apărarea de tergiversarea procesul de judecată și că formulează întrbările ca să-l încurce în declarații pe Igor Gambrețki.

„Pot confirma că nu se încurcă în declarații. După cum este formulate întrebarea de către partea apărării, inclusive de avocați, intenționat sunt formulate niște întrebări de a-l încurca pe domnul Gambrețki de a răspunde la declarații. Însă declarațiie sunt veridice…”

Pe de altă parte Dorin Chirtoacă afirmă că procesul este dirijat politic și se încearcă incolarea în mintea cetățenilor precum că ar fi fost implicat în ceva, iar scopul final a fost preluarea Primăriei.

„Problema este că se demonstrează până la urmă că persoana nu este martor, că procesul este dirijat politic, este o mascaradă în care se încearcă înocularea în mintea cetățenilor precum că aș fi fost implicat în ceva, restul nu contează......

Este evident că scopul a fost preluarea primăriei și nu altceva. Și anume stric calendaristic, primăria trebuia preluată în 2017 de regimul Plahotniuc, pentru ca în 2018 la alegrile parlamentare să reprezinte și o sursă de exploatare a resurselor administrative.

Toate aceste scenarii s-au scris înainte ca eu să fiu reținut. Și acum pur și simplu, are loc implementarea turor acestor scenarii. Și se oferă și presei posibilitatea să vină, să prezinte că uite ca și cum e proces, ca și cum e judecată, ca și cum e ședință, ca și cum e martor...povești cu zmei! Aceștia nu sunt martori. Persoanele care au fost implicate în comiterea unei infracțiuni nu pot servi ca martori în același dosar.

Amintim că primarul demisionar al Capitalei, Dorin Chirtoacă, este cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, fiind învinuit de trafic de influență și corupere pasivă. În același dosar, Igor Gamrețchi a fost condamnat cu suspendare.

Următoarea ședință în cazul lui Dorin Chirtoacă este programată pentru 21 aprilie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:0,51 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău